неділю, 5 січня 2020 р.


8 нових книг, які школярам варто прочитати під час зимових канікул


Канікули — чудовий час, щоб відкривати щось нове. Ці книги допоможуть школярам перемкнутися, відволіктися від буденності та набратися енергії для нового ривка вперед.


«36 і 6 котів-детективів» Галина Вдовиченко

36 і 6 котів-детективів обкладинка

Для кого? Учні 5-6-х класів.
У помешканні пані Крепової та її племінника Стаса живе 36 великих і 6 маленьких котів. Коти-бешкетники розповідають про свої пригоди, розгадують загадки, складають реп, ділять територію із псами, мріють про татуювання, стають героями журналістських статей про НЛО, виступають на сцені…
У книжці безліч неочікуваних ситуацій, де кожен, з одного боку, може проявити себе, а з іншого — підтримати друга. Після прочитання хочеться написати повідомлення всім своїм друзям, адже лише з ними можна розділити пригоди і досхочу насміятися так, як це роблять 36 і 6 котів.
Книжка ілюстрована, тож кожен з яскравих персонажів оживає, а ситуація доповнюється деталями, без яких так складно уявити роботу котів-детективів.

«Дикий робот» Пітер Браун

Фото - Дикий робот
Для кого? Учні 5-6-х класів.
Що станеться, якщо робот опиниться посеред дикої природи? Навколо — тварини, гори, каміння, струмки, нерукотворне середовище. Як машині вижити в природних умовах, як знайти родину і друзів?

Для робота Роз усе навколо — нове. А все, до чого вона доторкається (наприклад, гора хмизу для багаття), стає впорядкованим. Роз вчиться жити серед дерев і тварин та водночас адаптує цей світ під себе.
Ми дізнаємось: як атакувати ведмедів шишками, як проводити консультації з бобром, що робити, коли хащі охопила пожежа та багато іншого. Читацьку уяву доповнюють ілюстрації — вони допомагають уявити дивовижний світ, який підкорює робот.
Після прочитання в голові з’являється безліч думок — про роботів, які нас оточують, технології, які виявляються безсилими проти стихії, а також про дивовижне довкілля, яке захоплює своєю красою та довершеністю.

Немає коментарів:

Дописати коментар