неділю, 5 січня 2020 р.

нових книг, які школярам варто прочитати під час зимових канікул


«10 історій для хлопців»

купити: Книга 10 історій для хлопців
Для кого? Учні 6-7-х класів.
У збірці оповідань зібрані абсолютно не пов’язані між собою історії, що могли відбутися будь-де: у спальному районі, на околиці міста, у невеличкому райцентрі чи селі. Адже всі ці історії так чи інакше взяті з життя. У них автори розповідають передусім про себе в дитинстві, а потім і про своїх персонажів. Їхні історії кумедні й життєствердні. Головні герої вирішують проблеми, потрапляють у різні ситуації, долають подекуди вкрай неприємні життєві обставини, граються і вчаться комунікувати зі світом.
Серед авторів збірки Сергій Гридін, знаний своїми «хлопчачими» книжками, Андрій Бачинський, чиї тексти б’ють у найболючіші місця, та багато інших. Історії для хлопців, про хлопців та від хлопців будуть цікаві не лише хлопцям, а й найширшому колу читачів.
Після прочитання хочеться писати друзям, гуляти і не втрачати жодної хвилини канікул, щоб насолодитися ними сповна.
«Мій друг Персі, Баффало Білл і я», Ульф Старк
Результат пошуку зображень за запитом "«Мій друг Персі, Баффало Білл і я», Ульф Старк"
Для кого? Учні 7-8-х класів.
Історія про звичайного підлітка Ульфа, який проводить канікули в селі разом зі своїм найкращим другом Персі. Хлопці шукають розваг, про які й батькам не розповіси, та й з друзями таким не завжди готовий поділитись. Вони кидають камінчики у воду, вчаться плавати, вправно веслують у човні, пробують, як це — гратися в індіанців, коли ти вже переріс цей вік. Ульф навіть переживає нерозділене кохання, адже дівчинка Пія не відповідає йому взаємністю. Проте друг Персі завжди готовий підтримати порадою й розрадити.
Ульф Старк — майстер історій, узятих із життя та про життя. Після прочитання виникає майже фізичне відчуття, наче плавав у морі й провів із друзями літо тривалістю в 200 сторінок

2 коментарі: