неділю, 5 січня 2020 р.

нових книг, які школярам варто прочитати під час зимових канікул


«Книга рекордів Говорухи» Саша Кочубей

Книга рекордів Говорухи
Для кого? Учні 5-6-х класів.
Говоруха — це прізвище хлопчика Андрія, якого в школі називають Андроїд. Він бешкетник, готовий вдягнути костюм Дарта Вейдера і діяти в масштабах Всесвіту.
Протягом усієї книжки хлопець прагне встановити бодай якийсь рекорд, проте не всі його починання успішні. Андроїд ділиться секретами: як оволодіти технікою «нічогонеробіння» і допомогти друзям, що написати у творі «Ким я стану, коли виросту», як спілкуватися з подружками, якщо вони захоплюються голлівудським кіноактором і нічого навколо не бачать.
«Книга рекордів Говорухи» — збірка оповідань, доповнених влучними ілюстраціями. Після прочитання хочеться відкрити блокнот і скласти власний перелік рекордів, навіть якщо їх так і не вдалося поставити. Адже іноді спроби й зусилля мають не меншу вагу, ніж результат.
«Гімназист і Чорна Рука»  Андрій Кокотюха
купити: Книга Гімназист і Чорна Рука
Для кого?  Учні 6-7-х класів.
Юрко Туряниця вчиться в гімназії на Печерську. Власне тому автор і називає його гімназистом. Хлопець читає під ковдрою книжки та комікси з ліхтариком, неохоче прокидається вранці та вчиться з неабияким інтересом.
Разом з Юрком читач ходить вулицями Києва, знайомиться з вусатим детективом Шпигом, отримує послання та погрози від Чорної Руки, розв’язує головоломку таємниць. Але чи вдасться гімназисту перемогти загадкову Чорну Руку, читач з’ясує лише наприкінці.
Як і в кожному доброму детективі, в книжці є пес, плащ і небезпека. Після прочитання з острахом починаєш очікувати записку, а поза тим виникає гостра потреба прогулятися містом, щоб пройти шлях Юрка самостійно.

Немає коментарів:

Дописати коментар