неділю, 5 січня 2020 р.

нових книг, які школярам варто прочитати під час зимових канікул



«Фанатка»  Рейнбоу Ровелл


Результат пошуку зображень за запитом "«Фанатка»  Рейнбоу Ровелл"
Для кого? Учні 9-11-х класів.
Кет відкриває для себе нову сторінку, яка називається «доросле життя» — дівчина починає навчатись у коледжі. Вона зіштовхується з безліччю нових викликів — активною сусідкою, з якою потрібно ділити простір та комунікувати, із першими симпатіями, які не можуть не захоплювати, із необхідністю готувати їжу, із захопленням літературою та можливістю створити власний текст.
Кет — фанатка фентезі й поступово розвиває в собі навики письменництва, проте чи вдається їй це насправді, що робити з власними страхами та як боротися з комплексами? Море запитань, на які необхідно знайти відповіді.
Після прочитання загострюється віра в себе, відчуття, наче багато годин поспіль доводилося сміятися, сперечатися і плакати з найкращою подругою.

«Не озирайся і мовчи»  Макс Кідрук
Результат пошуку зображень за запитом "«Не озирайся і мовчи», Макс Кідрук"

Для кого? Учні 9-11-х класів.
Марку 14. Він живе в невеличкому містечку, ходить до школи, захоплюється наукою, дає списувати математику дівчинці, у яку закоханий, вирішує проблеми з батьками, конфліктує з однолітками. Це історія не про виняткового героя, а про звичайного українського підлітка, чиє життя в певний момент змінюється.
Так, одного дня сусідка Соня відкриває містичний бік будинку, де вони живуть: натиснувши певну комбінацію цифр у ліфті можна вирушити в небезпечну подорож і потрапити в інший світ. Як поводитися в цьому світі, які небезпеки він приховує, чому так важливо не озиратися й мовчати?
Читач водночас переживає безліч емоцій — страх перед невідомим, співпереживання Марку, емпатію до проблем Соні, потребу вирішити проблему з батьками, бажання опинитися там, у ліфті, і потрапити разом з героями в інший світ. Після прочитання змінюється ставлення до ліфтів і стаєш сміливішим.

Немає коментарів:

Дописати коментар