понеділок, 25 березня 2024 р.

 Для середнього шкільного віку. Прочитайте на канікулах!



Лапіна Л. Дуже довга казка : [для мол. та сер. шк. віку] / Л. Лапіна ; худ. К. Іванова. – К. : Грані-Т, 2008. – 72 с. – (Сучасна дитяча проза)

Таку назву книжка має не випадково. Вона розповідає про дива, які завжди навколо нас. Про тих, хто приносить нам вночі сни, а зранку - добрий настрій, про те, як з краплинок утворюється дощ, чому до хворого місця прикладають подорожник, як навчити півня співати.
А ще ти знайдеш у ній багато чарівних казок про чарівників, лісовиків, Бабу-Ягу та зачарованого принца.
«…Якось Яринка довго не могла заснути. Вона вже й усіх тваринок перелічила, і поверталася на правий бік, потім на лівий, і натягувала ковдру на голову, і скручувалась калачиком, і ховала голову під подушку… Та все марно. Тоді дівчинка встала, взяла аркуш паперу й намалювала ніч. І написала: «На добраніч!»
А згодом з’явилася й ця історія…»
Цієї ночі до Яринки приходила фея, і вони разом літали нічним містом.



Діти Козацької матері: іст. - пригод. повісті та оповідання/Упор., передм., прим. В.О. Шевчука; худож. В.В. Руденко. - К.: Веселка, 2004. - 334 с.: іл. - (Козаченьки)

Книга гостросюжетних історико- пригодницьких творів про дітей Козацької Матері - славних, сміливих, завзятих хлопців, які пліч-о-пліч з дорослими боролися проти поневолювачів за свободу України в часи Запорозької Січі.



Олесь О. Княжа Україна: минуле України в піснях: поема; для мол. та сер. шк. віку/ упор., вступ. слово та прим. Р.П. Радишевського; худ. Г.В. Акулов. - К.: Веселка, 1991. - 143 с.: іл.

Київ... Русь... Україна... Ці слова з глибокою шанобою і гордістю промовляє кожен свідомий українець, бо виражають вони духовну близькість до землі своїх батьків, родоводу українського, його славної і водночас трагічної історії.
Поема талановитого українського поета про героїчне минуле України, про часи правління київських князів.

Немає коментарів:

Дописати коментар