понеділок, 25 березня 2024 р.

Для молодшіх школярів! Прочитайте на канікулах

Ви навчились читати, але цього замало. Потрібно продовжувати навички читання і на весняних канікулах. Якщо ви будете часто читати, то все буде чудово. Ви збережете свій темп читання та збільшите швидкість. Читати потрібно плавно, призупиняючись на крапці. Коли сідаєте читати, хвилин 15 почитайте вголос, а потім про себе. Що чітати? Читайте те, що вам цікаво. Наша бібліотека рекомендує вам такі книги:

Ячейкін Юрій. Мої та чужі таємниці: повість-казка. - К.: ТОВ "Гамазин", 2007. - 112 с.: іл. - (Для тих, хто не любить читати)

Чи любите ви таємниці? Особливо якщо вони чужі… Бо у кожного хлопця й кожної дівчинки завжди знайдеться купа пригод, загадок, неймовірних та несподіваних історій, які нікому не треба знати. Ну хіба що найближчим друзям та друзям їхніх друзів. А хто не повірить у почуте – то як собі хоче. Адже насправді (ми з вами це знаємо) на світі буває ВСЕ! Надзвичайне і дивовижне, фантастичне й детективне, казкове і правдиве… Отже, слухайте, що якось сталося з Толиком, Лесиком, Юрком, Зіною та їхніми однокласниками. Тільки тс-с-с! Бо все це – таємниця!



Лелія: Казки та оповідання для дітей/Упор., автор передм., комент., прим. Л.В. Ушкалов; худож. В.Є. Христенко. - Х.: Основа, 2005. - 200 с.: іл.

До книги увійшли казки та пов"язані за жанром казки оповідання українських письменників-класиків: П.Куліша "Півпівника", Марка Вовчка "Дев"ять братів і десята сестриця Галя", Лесі Українки "Лелія", М.Коцюбинського "Хо", І.Франка "Фарбований Лис", Панаса Мирного "Казка про Правду та Кривду", Олени Пчілки "Про дідову та бабину дочку" й інші. Різні за тематикою та змістом, ці твори спираються на фольклорну традицію і відбивають у собі кореневі особливості української народної свідомості..



Клапчук Т. Зайченя Заздрик. - Харків: Торсінг, 2018. - 24с. 

Вас турбує, що ваш малюк завжди чимось незадоволений. Він хоче мати більше іграшок, заздрить іншим дітям, або своїм братикам чи сестричкам, йому здається, що в інших усе краще, ніж у нього. Тоді ця книжечка для вас. Познайомившись із зайченям Заздриком, ваш малюк, дізнавшись про його пригоди, обов`язково замислиться, що у нього найкращі іграшки, і він має все необхідне, а іншим не потрібно заздрити

Немає коментарів:

Дописати коментар