пʼятниця, 23 лютого 2024 р.

 Початок війни Росії проти України

 
  24 лютого виповнюється 730 днів від початку злочинного повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну. Близько четвертої години за київським часом  24 лютого 2022 року президент Російської Федерації В. Путін оголосив про «спеціальну воєнну операцію» з метою нібито «демілітаризації та денацифікації України». Уже за кілька хвилин почалися ракетні удари по всій території України, у тому числі неподалік від КиєваРосійські війська вдерлися до України поблизу ХарковаХерсонаЧерніговаСум, увійшовши з Росії, Білорусі й тимчасово окупованого Росією Криму.
   Разом з Росією війну проти України фактично веде Білорусь: із прикордонних районів завдають ракетних ударів по території України, здійснюють вильоти бойової авіації для завдання ракетно-бомбових ударів по території України, відбувається передислокація війська та його забезпечення.

    Завдяки спротиву української армії та сил самооборони вже в перші дні агресії російська армія зазнала значних втрат у живій силі та техніці. У своїй новітній історії, за оцінками українських та міжнародних експертів, Росія в жодній війні ще не зазнавала навіть приблизно таких великих втрат за такий короткий час. За визнанням західної розвідки, Росія зустріла сильніший, ніж очікувала, опір, що зумовило матеріально-технічні проблеми для її військ, нестачу пального, боєприпасів і продовольства, підрив бойового духу нападників. Швидке об'єднання країн світу для допомоги Україні, як і запровадження потужних санкцій проти Росії, стало несподіваним ударом для країни-агресораВійна Росії проти України - злочин проти людяності та Росія має відповісти за це!
 
    Терористична війна російської федерації в Україні стала новим викликом та об'єднанням багатьох організацій. Ліцей "Успіх" відкрили швацький цех та почали шити спідню білизну. Вирізали устілки для взуття. В Їдальні ліцею  приймали закрутки, харчі.
 Працівники нашого ліцею "Успіх" дома ліпили вареники, жарили млинці для заморозки. Робота кипіла, в їдальні готували і вивозили готову їжу для наших воїнів ТРО. Збирали і приймали від мешканців міста теплий одяг, ковдри, матраци, ліки. Наш колектив і зараз продовжує допомагати тим, хто потребує цього найбільше. За ці два роки колеги нашого ліцею нагороджені грамотами, медалями від воїнів за волонтерську діяльність. 


Немає коментарів:

Дописати коментар