середа, 14 лютого 2024 р.

15 лютого -  День пам’яті загиблих воїнів - інтернаціоналістів 


Щороку 15 лютого в Україні відзначають День пам’яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів та День виведення військ з Афганістану.

Війна в Афганістані – це жахливе військове вторгнення СРСР до Афганістану під приводом боротьби проти повстанських груп моджахедів, яке тривало протягом майже 10 років – 1979-1989 рр.. Тисячі невинних людей, сімей, військових загинули під час жорстокого та виснажливого протиборства. Серед них і наші земляки. Більше 160 тисяч українців виконували свій військовий обов’язок в Афганістані, понад 3 тисячі з яких більше ніколи не повернуться додому.

15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько - узбецький кордон. Відтоді ця дата увійшла в історію як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Українські чоловіки та жінки завжди славилися мужністю, героїзмом, вірністю військовому обов’язку. Так було і триває досі.

Цього дня ми вшановуємо тих, кому довелося виконувати бойові накази своєї Батьківщини поза її межами, жертвуючи власним життям. Дякуємо всім ветеранам трагічної війни! Світла пам’ять загиблим!


Немає коментарів:

Дописати коментар