субота, 27 січня 2024 р.

 Джеремі Дронфілд "The Boy Who Followed His Father into Auschwitz"


Книги про Голокост є важливою частиною історії та допомагають нам зрозуміти жахливі наслідки ненависті та дискримінації. Вони висвітлюють не тільки страшні злочини нацистської Німеччини проти єврейського народу, але й страшні наслідки цих дій на всіх, хто був залучений до війни. Крім того, такі історичні книги дають глибоке розуміння того, як насильство та терор можуть змінити життя людей назавжди. Вони розповідають історії про тих, хто був на межі життя та смерті в концтаборах, про тих, хто зміг утекти з них, і про тих, хто боровся проти нацистського режиму зсередини. У книжковому інтернет-магазині laboratoria.pro ви знайдете великий вибір книг про Голокост, які поглиблять ваші знання про цю тему.

Про книгу Хлопчик, який пішов за батьком в Аушвіц

Бестселер №1 за версією Sunday Times

Таємний щоденник, що став свідченням реальних злочинів нацистів

Там, де є сім'я, — є надія

У 1939 році столяр із Відня Густав Кляйнманн разом із шістнадцятирічним сином Фріцом потрапляють у руки гестапо, а згодом у концентраційний табір Бухенвальду. Вони дивом виживають після жорстоких знущань нацистів.

Але згодом, смерть до них підкрадається ближче: Густав дізнається, що його відправляють до Аушвіца, а для Фріца відпустити батька — немислимо. Відчайдушно прагнучи бути разом, юнак робить божевільний вибір — наполягає на тому, що теж повинен піти. Для нацистів це рішення дається з легкістю, адже один табір смерті не відрізняється від іншого. 

Протягом шести років жаху і незмірних страждань живими їх тримає одна річ — любов і надія на майбутнє.

Чому варто прочитати книжку «Хлопчик, який пішов за батьком в Аушвіц»?

  • Дивовижна історія про героїчний і непорушний зв'язок між батьком і сином, яка надихає як «Татуювальник Аушвіцу» і зачаровує як «Вибір».
  • Написана на основі реального щоденника Густава Кляйнманна, ретельних архівних досліджень й інтерв'ю з молодшим братом Фріца Куртом, якого в одинадцять років відправили до США, щоб уникнути війни.
  • Надзвичайна розповідь про мужність, вірність, виживання і любов, яку неможливо забути.

Про автора:

Джеремі Дронфілд — доктор археології в Кембриджі та автор художніх книжок. Його перший роман увійшов до шорт-лиіста Меморіальної премії Джона Крізі за дебютну кримінальну фантастику. Також займається копірайтингом і пише нонфікшн.

Немає коментарів:

Дописати коментар