четвер, 18 січня 2024 р.

 

День Вінні Пуха


18 січня святкують День Вінні Пуха. Це свято було започатковано на честь Алана Александра Мілна, автора улюблених багатьма дітьми та дорослими книжок про Вінні Пуха та його друзів, який народився цього дня у 1882 році в Хампстеді, Лондоні.
Усе почалося з реального ведмедя. У своїй новій дитячій книжці "У пошуках Вінні" авторка Ліндсі Маттік розповідає, що 1914 року канадський ветеринар на ім'я лейтенант Гаррі Колеборн купив ведмежати за 20 доларів під час служби в Першій світовій війні. Він назвав свого нового вихованця Вінні, на честь рідного Вінніпега, і ведмежа стало талісманом полку, в якому він служив в Англії. Однак коли солдат поїхав до Франції, він залишив Вінні в Лондонському зоопарку, де йому було безпечніше.
Але на відміну від книг, Вінні була дівчинкою. Персонаж книжки був натхненний опудалом ведмедя (іграшкою), що було в сина А. А. Мілна. А Крістофер Робін - це ім'я сина Мілна.
Частина імені Вінні "Пух" насправді походить від імені лебедя. Але точне походження важко встановити: деякі джерела стверджують, що сім'я Мілн зустріла лебедя на ім'я Вінні під час відпустки, а Мілн також згадує лебедя на ім'я "Вінні" у своєму вірші "Дзеркало".

Протягом років, День Вінні Пуха став не просто святкуванням літературного персонажа, але й днем, коли дорослі та діти можуть повернутися до світу своїх дитячих фантазій. Він нагадує нам про важливість читання та виховання любові до книг з раннього віку. Це день, коли ми можемо згадати своє дитинство та зануритися в світ безтурботності та радості. Відзначення цього дня – це також спосіб підтримати літературу для дітей та виховати в молодому поколінні зацікавленість до читання. Це день, коли ми можемо нагадати собі та іншим про значення простих радощів життя, доброти та взаємодопомоги.





Немає коментарів:

Дописати коментар