пʼятниця, 5 січня 2024 р.

 Всесвітній день дітей - сиріт війни


6 січня проводиться Всесвітній день дітей - сиріт війни. Ініційований французької організацією SOS Enfants en Detresses. Ці січневі заходи у першій декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

Організація Об'єднаних Націй обрала дату 6 січня, щоб привернути увагу людей до становища сиріт (це наше "слово дня") війни. Міжнародна конвенція про права дитини свідчить, що їхніх прав мають дотримуватися навіть під час війни.
Діти не несуть відповідальності... і не повинні ставати жертвами дурості навіть своїх батьків. Діти мають право на захист за будь-яких обставин і на життя в мирній обстановці, навіть якщо дорослі не змогли розумно вирішити свої конфлікти.
Матеріальне становище дітей-сиріт у районах, порушених конфліктами, залишається вкрай проблематичним, і заклик до держав виправити такий стан справ необхідний.
Нині у світі дуже багато біженців від війни; більше половини з них - діти, і серед них багато сиріт.

Яблука війни 
Автор : Надійка ГербішСофія Томіленко

Анотація  "Яблука війни"

У тата, колишнього вояка Української галицької армії, посттравматичний розлад. Мама дбає про всіх і щосили випромінює оптимізм, хоч як, буває, опускаються руки. Софійка звикає до нового життя в Америці, куди її жовківська сім'я мігрувала по Першій світовій. А ще — дізнається дивовижну історію про те, як химерно переплітаються долі людей із різних країн, що належали до однієї імперії. Трохи сумна, часом смішна світла повість про історичну спадкоємність і подолання травми.
Унікальність видання – це складові, що допомагають дорослим знайти правильні слова для обговорення психологічних моментів з дітьми та глибшого розуміння історичного контексту:
- друкована книжка
- детальний бекґраунд за QR-кодом
- ігрова закладка


Немає коментарів:

Дописати коментар