пʼятниця, 17 березня 2023 р.

 ТОП фільмів про російсько - українську війну

До 24 лютого мало хто в Україні та світі всерйоз сприймав тезу, що політичне протистояння між Україною та росією може вилитися в повномасштабну війну. Але про це вже знімали повнометражне кіно. Редакція Mind підготувала добірку фільмів про російсько-українську війну, що вийшли на екрани протягом 2017–2022 років.



«Кіборги»

Сюжет. До загону, який обороняє донецький аеропорт і яким командує колишній учитель історії з позивним «Серпень», прибуває кілька новачків. У всіх – різна мотивація: наприклад, «Марс» хоче помститися за колишнього однокласника, якого вбили сепаратисти, «Мажор» кинув музику і потай від сім'ї воює за майбутнє, «Старий», син которого пішов добровольцем, потрапив на фронт за повісткою. Спільне у них – лише наказ не здавати аеропорт.
В українському прокаті: з 7 грудня.
Бюджет: 48 млн грн.

Факти:

- Щоб реалістично передати атмосферу ДАПу, побудували декорації, які за розмірами ідентичні справжньому аеропорту.
- Прем'єра відбулась у Маріуполі. Першими глядачами були військові, які після завершення сеансу аплодували стоячи.
- Режисер Ахтем Сеітаблаєв захищає Україну в лавах ЗСУ.



«Позивний Бандерас», 2018

Режисер: Заза Буадзе

Сценаристи: Сергій Дзюба, Артемій Кірсанов

Актори: Олег Шульга, Олег Волощенко, Юлія Чепурко, Сергій Лефор, Володимир Романко, Антон Андрющенко, Олег Онищак, Микола Змієвський

Бюджет: 39 млн грн.

Детектив про російсько-українську війну, який до останнього кадру тримає в напрузі. В основі стрічки – щоденники нацгвардійця Сергія Башкова з позивним «Індианець» та реальні історії бійців АТО.

Сюжет. Командир розвідників Антон Саєнко з позивним «Бандерас» отримує  бойове завдання – виявити диверсанта. Шукати доведеться біля рідного села Веселе, яке головний герой лишив двадцять років тому через непорозуміння з родичами. Майже всі в рідному селі підтримують «рузький мір» та вважають Антона негідником, що не приїхав на похорон матері та став на бік «карателів».

Факти:

  • - Виконавець головної ролі Олег Шульга воював в зоні АТО і зараз боронить Україну.
  • - В деяких ролях знімалися справжні військові ЗСУ.
  • - Офіційним саундтреком фільму стала пісня «Воля» українського гурту «Без обмежень».
  • - Сценаристи Сергій Дзюба, Артемій Кірсанов стали авторами однойменної книги що вийшла у видавництві «Фабула» в 2019 році.


Немає коментарів:

Дописати коментар