вівторок, 5 грудня 2023 р.

 

Всесвітній день волонтерів




Волонтери (добровольці) - це люди, які свій вільний час витрачають на благо суспільства.
 У всесвітній декларації Добровольців сказано, що вони мають право присвячувати свій талант, час, енергію індивідуальним і колективним акціям, не очікуючи винагороди. 
  Волонтерство є однією з форм благодійності і однією з підвалин громадянського суспільства. За деякими оцінками, кожного року у світі у волонтерській діяльності беруть участь понад 100 млн осіб, і в багатьох країнах вона забезпечує 4-8 % ВВП. З 1985 року щорічно 5 грудня відзначається Міжнародний день волонтера.
Генеральна Асамблея ООН в 1985 році запропонувала урядам щорічно відзначати 5 грудня Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку. Відзначається відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН A/RES/40/212.
ООН закликала держави здійснити заходи з метою підвищення поінформованості про важливий внесок служби добровольців і тим самим спонукати ще більше людей в усіх сферах діяльності пропонувати свої послуги в якості добровольців як на батьківщині, так і за кордоном.
   Терористична війна російської федерації в Україні стала новим викликом та об'єднанням багатьох організацій. Ліцей "Успіх" відкрили швацький цех та почали шити спідню білизну. Вирізали устілки для взуття. В Їдальні ліцею  приймали закрутки, харчі.
 Працівники нашого ліцею дома ліпили вареники, жарили млинці для заморозки. Робота кипіла, в їдальні готували і вивозили готову їжу для наших воїнів ТРО. Збирали і приймали від мешканців міста теплий одяг, ковдри, матраци, ліки. Наш колектив і зараз продовжує допомагати тим, хто потребує цього найбільше. Оголосили в ліцеї марафон "Різдвяна тепла коробка для воїна ЗСУ", який стартує 6 грудня й триватиме до 20 грудня.


Немає коментарів:

Дописати коментар