понеділок, 13 листопада 2023 р.

 

Сьогодні 13 листопада, відзначається Всесвітній день доброти. Ініціатором події виступив створений в 1997 році в Японії “Всесвітній рух за доброту”, а перші заходи з нагоди Всесвітнього дня доброти відбулися у 2000 році.

 Символом події є відкрите серце, яке намалював французький художник Орель.

На думку деяких медиків, у людей, які роблять добрі справи кожен день, кращий імунітет, і вони менше хворіють. Це пояснюється підвищенням рівня лімфоцитів та розширенням кровоносних судин, що покращує роботу серця, а також підвищенням рівня серотоніну та ендорфінів, які допомагають швидше справлятися зі стресом.

Читайте книги про добро


Автор: Гресь Світлана Миколаївна - літературний псевдонім Світлана Штатська, художник Олена Андрущенко
«Пухнастий Рудий Вусатий, або пригоди мудрого кота» – дитяча книжка з такою назвою вийшла друком у Житомирі. Книжка для дошкільного та молодшого шкільного віку вчить пізнавати та любити природу. Казкові оповіді для малечі розвивають уяву, логіку, вміння розбиратися у різних життєвих ситуаціях, виховують естетичний смак, сприяють допитливості дитини. Книга покликана підтримати діток, повернути радість дитинства, нагадати їм, як цікаво досліджувати світ. Вона є максимально далекою від “підвалу” і темряви. 



Автор: Френсіс Бернет, Маргарита Кухтіна

"Таємний сад (Кольорова класика)" 

Коли батьки Мері Леннокс помирають, дівчинку з Індії відправляють жити до дядька в похмурий маєток Місселтвейт-Менор. Через свою вередливість і недоброзичливість Мері була дуже самотня, поки одного разу не знайшла обнесений стіною садок. Він так само був занедбаний, як і маленька дівчинка. Відроджуючи його, Мері і сама стає іншою. Чарівний таємний садок змінить ще не одну людину і вдихне в похмурий Місселтвейт-Менор нове життя.



Немає коментарів:

Дописати коментар