пʼятниця, 9 вересня 2022 р.


Як правильно сидіти за комп'ютером


ПОСТАВА

Зберігати потрібну поставу при роботі за комп’ютером допомагає правильно підібраний робочий стілець. Його спинка має підтримувати нижню половину спини, але при цьому не бути жорстко закріпленою, щоб людина могла вільно рухатися.Під час роботи за комп’ютером найоптимальнішим є положення тіла, при якому спина та шия знаходяться на прямій лінії, ноги стоять на підлозі та утворюють прямий кут з колінами.Для правильнішого розташування спини можна підкладати під поперек подушечку. Підголовник допоможе зняти напругу з м’язів шиї.

ГОЛОВА, ШИЯ

Голову тримайте прямо, з невеликим нахилом уперед. Монітор та робочі документи має бути розміщено так, щоб вам не доводилося постійно поводити головою з одного боку в інший.

РУКИ

Розмістивши руки на клавіатурі, простежте, щоб ваші плечі бути розслаблені, а руки — зігнуті приблизно під кутом 90°. Якщо у кріслі є підлокітники, вони не повинні занадто підпирати лікті та змушувати підводити плечі дуже високо.Дуже важливо простежити, щоб при роботі з мишею на столі лежали не лише зап’ясток, а ще й лікоть та передпліччя. У цьому положенні м’язи плечового пояса найменш навантажені. Крім цього, така поза є профілактичною щодо можливих проблем з руками. Для рук має бути достатньо вільного місця.

НОГИ

Тривале сидіння в нерухомій позі погіршує кровообіг у ногах. Тому положення, в якому перебувають ноги, також дуже важливе. В ідеалі стілець чи крісло повинні мати м’яке сидіння, коліна мають бути зігнуті під прямим кутом, а стопи — плоско стояти на підлозі.

Немає коментарів:

Дописати коментар