вівторок, 14 лютого 2023 р.

 

4 книги про Україну та українців

Ukraїner. Країна зсередини
«Ukraїner. Країна зсередини» — ​книга за мотивами першого кола масштабної експедиції Украї­ною, яка тривала з літа 2016-го до зими 2018-го року й охопила всі історичні регіони — ​від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії. У книзі зібрано найяскравіші моменти з манд­рівок унікальними куточками країни: історії людей та місць, що надихають, зворушують і дивують, а також вражаючі фото, які показують Україну справжньою, несподіваною, цікавою та автентичною. Ініціатор проєкту та автор ідеї книги — Богдан Логвиненко. 
    

                                                     «Я і КонституціЯ» 
Лариси Денисенко, Олександра Ількова, Андрія Стельмащука, Альони Шуліми
Там, де незалежність, — там і конституція. Про цей основний державний документ, наші права, свободи і обов’язки, роботу нашої країни та державних органів і багато іншого йдеться у книжці «Я і КонституціЯ». Автори у простий спосіб розповідають юним українцям про те, що вони можуть робити, на що мають право і чого не повинні допускати у ставленні до себе. А також про те, що для них може зробити держава. Бо, хоч всі ми різні, усіє є громадянами України та маємо однакові права.


«#НАШІ на карті світу» Уляни Скицької
 
Яка ж Україна без українців? Саме про людей із українським корінням чи місцем народження, якими захоплюється увесь світ, й розповідає книга «#НАШІ на карті світу» Уляни Скицької. Під однією обкладинкою зібрано 80 історій про НАШИХ людей, які зробили чималий внесок у людську історію. Тут ви натрапите на всесвітньо відомих особистостей (від фізика-першовідкривача Івана Пулюя та легенди оперної сцени Соломії Крушельницької до митця-супрематиста Казимира Малевича та короля поп-арту Енді Воргола), а також тих, чиї імена не такі відомі, як їхня праця (Володимир Хавкін – імунолог, який своїми вакцинами врятував життя мільйонам; підкорювач Антарктиди Антон Омельченко; автор найвідомішої різдвяної мелодії у світі Микола Леонтович та інші). Ця книга доводить, що перелік видатних українців не обмежується іменами Шевченка, Лесі Українки та Грушевського. Насправді, наші люди всюди.



«Ключові клапани» Павла Коробчука
 
Для шанувальників романів маємо теж чудовий варіант – «Ключові клапани» Павла Коробчука. Адже ця книга – художня історія України останніх трьох десятиліть від проголошення незалежності. На цьому історичному тлі розгортається розповідь про чотирьох друзів, що розкриває найгостріші миті минулого нашої країни та те, як міг би змінитися напрямок руху держави в той чи інший момент. «Мені хотілося поєднати вже майже тридцятиліття в одну цілісну історію, три різні епохи, покоління, способи і формування мислення, стереотипи, меми й ідеї, зміну ставлення суспільства до влади, зміну ставлення особистості до історії й моралі», – розповідає про книгу сам автор.

Немає коментарів:

Дописати коментар