понеділок, 27 березня 2017 р.

Книжкові новинки

Шило Тарас "Літак в небі"




Книжка, на правду, вийшла дуже простою, точніше – прозорою. А ще світлою й трішечки сумною. Як от буває, коли згадуєш щось приємне і водночас відчуваєш, що став уже старшим…
Це смішна й водночас серйозна історія про школу, вчителів і ЗНО, про Новий рік, дні народження та походи в гори, а ще більше це оповідь про дружбу й почуття та про думки і переживання, з якими залишаєшся сам-на-сам.
"Для мене "Літак" був не тільки дебютом, але й надзвичайно цікавим, навіть захоплюючим досвідом. Я вірішив писати про школу, про підлітків, про їхні будні, про дружбу і перше кохання - мабуть, тому, що підлітковий вік один із найвизначальніших, є в ньому щось дуже особливе, а я був підлітком зовсім недавно, тому добре пам'ятаю, як це було" - ось так просто розкриває задум своєї повісті автор.

Еліна Заржицька
 "Легенди про козаків"

Сподіваюся, ти вже чимало читав про звитяжних українських степових лицарів — козаків. Адже є чудові науково-популярні книжки та енциклопедії, присвячені цим героям. Та й художніх історичних (ба, навіть пригодницько-фантастичних!) творів для дітей про козацькі часи багато. А ось казок — обмаль. Тому сподіваюся, що стилізовані під народні українські казки, легенди та перекази захопливі оповідки Еліни Заржицької припадуть тобі до душі.
Події в них розгортаються навколо рідного міста автора — Дніпра, там, де колись були давні козацькі поселення (острів Монастирський, Таромське, Старі Кодаки та ін.). А всі герої письменниці, по суті, — її земляки, але такі, що мешкали на цих землях у прадавній казковий час.

Немає коментарів:

Дописати коментар