вівторок, 19 квітня 2016 р.

Пройшов бінарний урок.

Вчитель історії Ляпіна Людмила Антонівна провела урок історії у 10-А, 10-Б класах на тему "Трагедія Голодомор 1932-1933 років в Україні." 
Голодомо́р 1932—1933 років — акт геноциду українського народу, здійснений керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 19321933 роках, шляхом організації штучного масового голоду, що призвів до багатомільйонних людських втрат у сільській місцевості на території Української СРР та Кубані, переважну більшість населення якої становили українці. Викликаний свідомими і цілеспрямованими заходами вищого керівництва Радянського Союзу й Української СРР на чолі зі Сталіним, розрахованими на придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян.
Завідуюча бібліотекою підготувала книжкову виставку. Ознайомила учнів з художньою літературою за темою.
- Барка В. К. "Жовтий князь": роман / В. К. Барка. - К. : Київ. правда, 2003. - 320 с.
У романі відтворені реальні події голодомору. Твір звучить як застереження від помилок минулого, від перекручення історичної правди. Він нагадує тим, хто сумує за минулим, прагне "твердої руки", що може статися з цілим народом.


- Бедзик Ю. Д. "Гіпсова лялька": роман / Ю. Д. Бедзик. - К. : Дніпро, 1989. - 253 с.
У романі Юрія Бедзика "Гіпсова лялька" розповідається про життя знедолених селян в період голодного 1933 року

- Міщенко О. В. Безкровна війна : кн. свідчень / О. В. Міщенко. - К. : Молодь, 1991. - 176 с

- Осьмачка Т. С. Старший боярин. План до двору : романи / Тодось Степанович Осьмачка. - К. : Укр. письменник, 1998. - С. 100 - 235. 

- Самчук У. О. Марія. Хроніка одного життя : роман / Улас Самчук, підгот. тексту та післямова С. П. Пінчука. - К. : Укр. письменник, 1999. - 189 с.
Роман Уласа Самчука "Марія" художній твір про голодомор тридцять третього року і насильницьку колективізацію, про так зване "розкуркулення" справжніх господарів землі, про трудів-ників-хліборобів.

Немає коментарів:

Дописати коментар