четвер, 29 грудня 2016 р.

Надійшла нова газета "Колосочок" № 31
- Збережімо бурого! (Дарія Біда)
- Національний природний парк "Синевир", реабілітаційний центр бурого ведмедя (Потап, Дюрій, Іра, Беня).
- Чому найбільший хижак нашої фауни під загрозою зникнення?

понеділок, 26 грудня 2016 р.

Як святкують Новий рік в Україні

Результат пошуку зображень за запитом "дід мороз"

В Україні Новий рік святкується на державному рівні. Святкування Нового року в українців поєднує в собі почуття миру, любові і взаєморозуміння.  Це свято в Україні асоціюється з новими починаннями, безліччю подарунків, здійсненням заповітних бажань у новому році. Новий рік має свої корені в глибокій старовині.
Традицій святкувати Новий Рік в Україні досить багато, вони змінювалися, як мінялися століття. Більшість з них запозичені з культури західних країн. Пояснюється це приходом християнства на Слов'янську землю і новаторством імператора Петра І, який переніс офіційну  дату святкування Нового року з 13 січня на 1 січня. Від часів слов'янського язичництва до традиції святкування цього дня міцно увійшли ряджені (люди переодягнені в різні костюми і маски), а епоха Петра І принесла новорічну ялинку з іграшками і феєрверки. СРСР, у свою чергу, прищепило своїм народам як символ Нового року - Діда Мороза - українського Санта Клауса або святого Миколая  і його внучку Снігуроньку. Дід Мороз укорінився в  традиції святкувати Новий рік в Україні і зараз є  усіма улюбленим добрим дідусем, від якого щорічно в новорічну ніч чекають подарунки мільйони дітей по всій країні.

середу, 21 грудня 2016 р.

Надійшов новий журнал "Колосок" №12.2016 рік

НАУКА І ТЕХНІКА

- С. 2 Ганна Боярських. Швидкість реакції 

ЖИВА ПРИРОДА

- С. 8 Олена Крижановська. Острів скелетів, або походження речей
- С. 16 Наталя Загульська, Тарас Загульський. Сором'язлива квітка
- С.24 Ігор Дикий. Ці відомі і невідомі вовки. Ч.1
- С. 34 Анна Гірна. Безкрилі насоси та біда у стрибку

ЗЕМЛЯ І ВСЕСВІТ

- С. 42 Олександр Шевчук. Малеча Сонячної системи

середу, 14 грудня 2016 р.

Надійшла нова газета "Колосочок" №29 2016 грудень

- Як спілкуються тварини?
- Про що розповість хвіст?

                                                                                               Передплатний індекс на газету 92405

понеділок, 12 грудня 2016 р.

Захід у Новогупалівському НВК

9 гудня шкільні бібліотекарі району завітали до Новогупалівського НВК на відкритий захід присвячений Запорізькій поетесі Марині Брацило.  Бібліотекар школи  Солодовник І. В.  разом з вчителем української мови та літератури Нестеренко Н. В. підготували презентацію про творчість поетеси. Звучали уривки пісень та  віршів поетеси. Гості отримали у подарунок збірку віршів Марини Брацило "Морю, з любов'ю". 
Результат пошуку зображень за запитом "Марина Брацило"

середу, 7 грудня 2016 р.

6 ГРУДНЯ ДЕНЬ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

День Збройних Сил України
Загальне професійне свято всіх українських військовослужбовців давно заслужило всенародну повагу і шану з боку офіційних державних структур усіх рівнів.
На сьогоднішній день сили українських миротворців широко затребувані всім світовим співтовариством, що свідчить і про високі технічні можливості, і про довіру до професійної підготовки військовослужбовців Збройних Сил України.
 До складу української армії входять всі роди військ, які представлені Повітряними і Військово-морськими силами України, а також Сухопутними військами. У структуру Сухопутних військ входить армійська авіація і аеромобільні війська, механізовані і танкові війська, ракетні війська і артилерія, високомобільні десантні війська і Війська протиповітряної оборони. У структуру Повітряних сил включені винищувальна і штурмова авіація, розвідувальна, транспортна і бомбардувальна авіація, зенітно-ракетні та радіотехнічні війська.
Доблесть і честь солдатів і офіцерів - в цьому справжня сила будь-якої армії та українські військовослужбовці зберегли все це і примножили. Український воїн - надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність далеко не порожній звук.
З учнями 2 - Б класу пройшла виховна година. Бібліотекар дитячої бібіліотеки Панасенко В. О. підготувала презентацію по темі.