вівторок, 22 грудня 2015 р.


Купить книгу Старицька-Черняхiвська Дiамантовий перстень, Старицька-Ч А.


На допомогу учням 8-х класів!

Л. Старицька-Черняхівська

 "Діамантовий перстень"

Людмила Старицька-Черняхівська, донька видатного письменника Михайла Старицького, подруга Лесі Українки, авторка багатьох оригінальних повістей, поезій, драматичних етюдів, п'єс, критичних нарисів, літературознавчих досліджень, розвідок, театральних рецензій, перекладів і переспівів, відігравала помітну роль в українському літературному процесі, але твори й саме ім'я її протягом 60 років практично були викреслені з нашої історії. Плідна діяльність високоосвіченої мужньої жінки обірвалася арештом 15 січня 1930 року, сфабрикованим звинуваченням, ув'язненням, а життя — після повторного арешту 1941 року. Пригодницька повість «Діамантовий перстень» — романтична розповідь про кохання, про листопадове повстання 1830 року у Варшаві, про шляхетних людей, чистих духом, готових до самопожертви. 

пʼятницю, 18 грудня 2015 р.


Надійшов  журнал!

журнал “Колосок” №11. 2015 р. ЧИТАТЬ У НОМЕРІ:

Наука і техніка

Андрій Шарий. Електрика у твому тілі.

Жива природа

Наталія Романюк. Секрети нашого організму.
Катерина Нікішова. Розглядається справа про сіль
Дивовижні плазуни
Дарія Біда. Чому скисає молоко.

Планета земля

Олександр Шевчук. Місяць - такий близкий та незвіданий. Частина 1.
Ксенія Мішалова. Географічна плутанина.

Проекти “Колоска”

Канікули “КОЛОСКА”.
Фан-клуб “КОЛОСКА”. Шостий КОЛОСАЛЬНИЙ флешмоб.
Деревоказка. Чарівниця бабуся Верба. Дивоказка по- гродівські. Каштановий Вірш.
Мистецтво виживання. Колективний захист.

Надійшли нові газети!

журнал “Колосочок” №28 (листопад)

 Загадкова Амазонія

журнал “Колосочок” №27 (листопад)

-Спостерігамо за місяцем
-На місячній поверхні
-Місячні моря і материки
- Місячний релєф
- Капості Пустунчика
- Зворотнясторона міся
- Лабораторія Пустунчика “Переконайтеся на досліді”
  1. Моделювання утворення місячних кратерів.
  2. Чому місяць змінює вигляд?
  3. Чому місяц обернений до землі однією стороною.

вівторок, 15 грудня 2015 р.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Указ N 945/2006 про установу цієї пам’ятної дати підписаний Президентом 10 листопада 2006 року.

 30 листопада 1986 р. було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, а 14 грудня в газеті «Правда» надруковано повідомлення про те, що держкомісією був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд.

Ті, хто вважають 14 грудня своїм святом, вже давно називають цей день Днем ліквідатора. Ще в 1986 р. учасники ліквідації зібралися разом, щоб відзначити свою першу перемогу. У 1994 р. громадські організації чорнобильців України звернулися з листом до керівників держави, у якому запропонували заснувати в календарі день учасників ліквідації чорнобильської катастрофи. Тоді офіційне рішення не було прийнято, але ліквідатори самостійно почали відзначати цю дату. Святкування було офіційно дозволено, від різних силових структур виділялася почесна варта, покладалися вінки від керівників держави, іноземних посольств і громадських організацій, але було відсутнє визнання цього дня на державному рівні.

Незважаючи на всі труднощі і проблеми, самі ліквідатори називають 14 грудня святом. У ліквідації катастрофи на ЧАЕС брали участь більше 650000 людей з усього Радянського Союзу, з яких більше половини представляли тодішню УРСР. Можливо, Україна стане автором доброго почину, і День ліквідатора з’явиться в Росії, Білорусі та інших країнах.

16 грудня завідуюча бібліотекою Скуйбіда Л. М. та бібліотекар дитячої бібліотеки Панасенко В.О. провили виховну годину у 5-Б, 7-Б класах до цієї дати.


Філм "Мотыльки" 1-4 серия 

вівторок, 8 грудня 2015 р.


16 днів проти насилля  

З 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція “16 днів проти насильства” метою якої є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, проти дії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій до проблем насильства в сім’ї та захисту прав жінок та дітей.