пʼятницю, 27 листопада 2015 р.

День пам’яті жертв голодомору

Цей День щорічно відзначається в Україні в четверту суботу листопада.Президент України, підтримавши ініціативу громадських організацій, міністерства культури і мистецтв, Державного комітету у справах релігій, Державного комітету телебачення і радіомовлення, ухвалив встановити в країні День пам’яті жертв голодомору і політичних репресій. Заходи, присвячені цьому дню, щорічно проходять в четверту суботу листопада.Спочатку Указом президента України від 26 листопада 1998 року остання субота листопада оголошувалась Днем пам’яті жертв голодомору, потім Указом від 31 жовтня 2000 року цей день став іменуватися Днем пам’яті жертв голодомору і політичних репресій. У 2007-му році, згідно Указу Президента України № 431/2007 від 21-го травня 2007-го року, в назву цього пам’ятного Дня були внесені зміни: "Внести до Указу Президента України от 26 листопада 1998 року N 1310 (1310/98 ) "Про встановлення Дня памяті жертв Голодоморів та політічніх репресій" (в редакції Указа від 15 липня 2004 року № 797 (797/2004) зміни, віключівші у назві та тексті слова "та політічніх репресій".Зараз День пам’яті жертв голодомору щорічно відзначається в четверту суботу листопада.В 2015 році День пам’яті жертв голодомору припадає на 28 листопада. 25 листопада у 9-Б класі пройшла виховна година "День пам’яті жертв голодомору 1932-1933р.р." Бібліотекар районної дитячої бібліотеки Панасенко В. О.  підготувала розповідь по темі.


День гідності і свободи

На виконання п. 4 розпорядження голови облдержадміністрації від 03.11.2015 № 417 «Про відзначення у 2015 році Дня Гідності та Свободи», та з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян України, подвигу Героїв Небесної Сотні, історії масових народних виступів у листопаді 2013-лютому 2014 років, боротьби за свободу, незалежність та територіальну цілісність України сьогодні у закладі були проведені заходи, присвячені Дню Гідності і свободи. 25 листопада пройшла виховна година у6-А класі (класний керівник Лебединска Н. М.),6-Б клас (класний керівник Поліщук С. А.) Учні підготували виступи до цієї теми, намалювали малюнки, переглянули філм "Майдан" Шкільна бібліотка активно прийняла участь у проведенні заходів. Бібліотекарем був оформлений інформаційний тематичний куточок.





неділю, 22 листопада 2015 р.

Вересневі заходи



День Гідності та Свободи

Україна, 2014-й: «Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - наш Майдан 2004-го року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-го року, Революція Гідності. Це був дуже важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи», - зазначив глава держави, Петро Порошенко.Після подій 2013-го - 2014-го року, революції Гідності і трагедії початку неоголошеної війни Росії проти України, окупації «братнім російським народом» Кримського півострова і декількох обласних центрів на сході України, відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка № 872/2014 від 13-го листопада 2014-го року, з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддаючи належне шанування патріотизму і мужності громадян, які восени 2004-го року і в листопаді 2013 - лютому 2014 стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору, святковий День отримав нове дихання. «Встановити в Україні День Гідності та Свободи, який відзначати щорічно 21 листопада» 

середу, 11 листопада 2015 р.


Надійшла нова періодична література

журнал “Колосочок” №25 (листопад)

  • Не такий лихий, як страшний
  • Розумна й витривала тварина
  • Як живуть вовки?
  • Хто у згаї?
  • Вовки - одинаки
  • Пристосування до холоду
  • Вовчі хитрощі
  • Що смачніше?
  • Санітар лісу
  • Цікавинки від Лапуніі

журнал “Колосочок” №24 (жовтень)


  • Ніагарський водопад

вівторок, 10 листопада 2015 р.

На допомогу учням 6-х класів

 

"Джури козака Швайки" Володимир Рутківский

9 листопада


ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ


Без мови рідної ми будемо німі, Немов раби, де почуття відсутні. Нам наша мова - світоч у пітьмі, Вона - життя, прийдешнє і майбутнє. 





В школі учні переглянули книжкову виставку  

Це свято було встановлено Указом президента України від 6-го листопаду 1997-го № 1241/97 і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.