неділю, 26 січня 2014 р.


27 січня

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Це страшне і нелюдське явище, яке відбувалося в період 1933-1945-х років і що отримало назву - Голокост, що призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших нацменшин, породжене ненавистю і фанатизмом, затятим расизмом і принизливими забобонами, які панували тоді в фашистської Німеччини - НЕ ПОВИННО ПОВТОРИТИСЯ!

вівторок, 21 січня 2014 р.


День Соборності та Свободи України

     22 січня 2014 року в Україні відзначається 95-та річниця ухвалення Універсалу Директорії про Злуку Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в єдину державу. Ця подія увійшла в історію як  День Соборності України, що уособлює віковічні прагнення нашого народу до об’єднаності, цілісності та неподільності.
На початку січня 1919 року Українська Народна Рада прийняла ухвалу про злуку ЗУНР з УНР в єдину державу. Директорія і Рада Народних Міністрів призначили урочисте святкування об’єднання УНР і ЗУНР на 22 січня, бо вказаний день збігався з річницею історичного IV Універсалу Центральної Ради, згідно з яким УНР проголошувалась самостійною, незалежною державою. Показово, що обрано було надзвичайно важливу з точки зору державотворення дату.
    24 січня 1919 року було ухвалено закон про святкування 22 січня як Дня проголошення самостійності України. З січня 1999 року цей день офіційно відзначався як День  Соборності України, з грудня 2011 року згідно з Указом Президента України Віктора Януковича – святкується як День Соборності та Свободи України. (читати)
 

неділю, 19 січня 2014 р.


Водохреща


Шановні колеги!


Хай в вашій оселі радість панує, Христос Охрестився, мир світу дарує, Щоб мали ви міцне здоровя, Щоб сповнилися мудрості і сил, Щоб кожен день уже сьогодні, Лиш тільки радість приносив!


середу, 15 січня 2014 р.


14 січня літературна година «Могутнє, віще слово Кобзаря»

 Народ знає Тараса, любить Тараса, співає його пісні, пересилає з уст в уста оповіді про нього,                                     як про живого сучасника і учасника на­шої дійсності.                                                                                                                                                                                                   Максим Рильський

До 200-річчя з дня народження Т.Г. Шевченка у школі проведено літературну годину «Могутнє, віще слово Кобзаря», під час якої учні 9-11 класів провели усні журнали «Шляхами Тарасової долі» (11-Б), «Життєвий і творчий шлях Т.Г. Шевченка» (11-А), «Україна - це Шевченко, Шевченко – це Україна» (9-Б) для учнів 3-8-х класів. Також діти мали змогу  відвідати шкільну виставку літератури «До дня народження Кобзаря». Ми вшановуємо його за великий вклад у культуру не тільки України, яку він дуже любив і так промовисто описував, а й культуру світу. Його творчість є благородною частиною нашої історичної спадщини.



вівторок, 7 січня 2014 р.



З святом колеги!

Нехай Вам засяють Різдвяні вогні

Здоров'я й добробуту в Вашій сім'ї

Щоб завжди робота була,

І щоб раділа вся Ваша сім'я,

Щоб рік, що наступить,

Був кращим за всіх!

Вам злагоди в домі і в справах усіх!